D'Armela

Sembrar avui per a collir demà

D’Armela és fruit d’un sentiment que condensa d’on venim i on volem fer cap.

La nostra història és de reinvenció i adaptació, generació rere generació. Som descendents d’agricultors des de més enllà d’on la memòria arriba. Sempre de l’Alt Maestrat. Les històries familiars parlen de canvis de mas, d’amo i de poble, de perdre-ho tot per la fil·loxera a Foies de Dalt (Benassal), de fortes arrels al Mas de Besser i al Mas d’Estaca (Ares), i de les misèries de la guerra al Mas de Lozano i Gibalcolla (Morella). De refer-se del no-res a la postguerra i de llargues jornades de suor i treball a Tírig i al Mas d’En Torres (Les Coves). I quasi mai parlen de les invisibilitzades dones, abnegades i valentes, coratjoges, imprescindibles. Les que si que no han parat mai, les que han apretat les corretges a tots per a que res no es parare, el vertader motor dels mèrits dels homes. Les teixidores de la xarxa que ens aglutina, el solament de la nostra història.

La generació actual hem crescut a Tírig al caliu del cultiu de l’ametller i de l’olivera. El 1953 els nostres avis van comprar el primer tractor de Tírig. Llauraven a torns, de dia al jornal i de nit al seu. El no parar mai, va ser el seu principal llegat. La devastació de l’any de la gelada, el 1956, forçà l’inici del que ara som. El 1988 vam portar el primer vibrador d’ametlles de Castelló, que tinguem notícia.

I seguint la tradició, no parem d’evolucionar. No sabem si vivim una època de canvis o un canvi d’època. En tot cas ens motiva la curiositat i les ganes d’aprendre: L’única constant es la de no parar d’adaptar-nos al canvi, combinat amb la voluntat de viure al poble. I en això estem.

D'Armela almond taste
pare de uelo pepet
Ben mudats per a les noces d'or (1896)
uelos pepet i josefina
Temps de collita (1928)

Estimem la terra Cultiu en secà

15
Hectàries
100
Oliveres
5001
Ametllers
5/5
A D'Armela posem en valor els productes de la nostra terra, matèries primeres que de tant palpar-les quasi ens hem cregut que no valen res.

Hem passat de moure tones a mimar cada partida amb la delicadesa dels artesans. Estudiem les seues virtuts i les transformem en productes que reparteixen la nostra essència allà on van.

I ho fem aplicant metodologies d'innovació per a desenvolupar nous productes dirigits al sector de l'alimentació natural i saludable.

Artesans per vocació

D'Armela logo

Artesans del detall

Treballem per tandes, per tirades limitades amb personalitat pròpia.

De la terra a la taula

Alimentació natural & saludable

  • Armeles especiades
  • Cremes d'Armela
  • Formatges vegans
  • Oli d'oliva condimentat
  • Mel crua
  • Aiguamel
  • Licors d'herbes
  • Herbes aromàtiques
El nostre obrador està a mig camí entre Tírig i el Museu de la Valltorta, contra la rotonda del camp de futbol, CV-130 Km 10.

Adreça postal:
D'Armela
Carrer Pou nº1
12179 - TÍRIG
info@darmela.com

 

Contacte comercial:     Ferran Monferrer      687 86 51 43     fmonferrer@darmela.com 

Scroll to Top