Ametlles

Ametlles i Alimentació funcional

armela – ametlla – almendra – almond – amande – mandel – mandorla

Ametlles del Maestrat

L’ametlla (armela en la parla local) és el fruit de l’ametller o armeler (Prunus dulcis). La seua floració en ple hivern pinta el paisatge de tons rosats que contrasten amb els monòtons grisos i verds de la resta de la vegetació.

La varietat marcona és la més saborosa de totes. El seu reconeixement ha traspassat totes les fronteres i fins i tot els americans n’importen perquè no en tenen cap que aguante la comparació. La marcona del Maestrat és una varietat població amb característiques úniques que fan que el gremi de pastissers i la indústria torronera en tinguen preferència.

5/5
Les ametlles són un aliment natural i saludable.

25 ametlles (30 gr. d'ametlles) diaris es la quantitat recomanada per a beneficiar-se de les seues propietats.

Les ametlles són molt riques en vitamina E, magnesi i manganès, i una  font de fibra, coure, fòsfor i riboflavina.

Una ració de 30 gr. té 13 grams de greixos insaturats "bons", només 1 gram de greix saturat i gens de colesterol. A igualtat de pes, les ametlles són els fruits secs que aporten més proteïnes, fibra, calci, vitamina E, riboflavina i niacina.

Consum responsable

Sempre moderat

L’snack més saludable

Les ametlles són fàcils de conservar, de transportar i de consumir, pel que són molt convenients per a consum en mobilitat, per a recarregar les “piles” entre menjades, per a reduir el cansament en dies d’horaris que no acaben, durant els viatges o en qualsevol moment que ens falta ingerir energia però no tenim temps ni de respirar per a menjar.

Composició nutricional de les Ametlles

En la taula  següent es pot comparar l’efecte de diferents tractaments de preparació de les ametlles amb el seu valor nutricional.

Font: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service, USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28,
2015: http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl.

Comparació de propietats nutritives de fruits secs

La taula següent ens permet comparar el valor nutritiu d’una ració de 30 gr dels diferents fruits secs. Es destaquen en roig les aportacions més significatives de cada fruit sec.

Font: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service, USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28, 2015: http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl.

Scroll to Top